sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pako Siperiasta

Tosipohjainen, saksalainen elokuva Pako Siperiasta (2001) perustuu Joseph Martin Bauerin kirjoittamaan samannimiseen kirjaan. Saksalaissotilas päätyy toisen maailmansodan jälkeen venäläiselle työleirille Siperiaan kaivostyöhön. Hän on sotaan lähtiessään joutunut jättämään raskaana olevan vaimonsa ja pienen tyttärensä, jolle hän on luvannut lähettää kortin ja tulla jouluksi kotiin. Venäläisleiristä pääsee leirin johtajan mukaan vain hautausmaalle, mutta saksalaissotilas on päättänyt päästä pois.

Elokuva on jännittävä, ahdistava ja koskettava. Siinä ei ole mitään ennalta arvattavaa eikä helppoja ratkaisuja. Juonesta ei voi juurikaan kertoa pilaamatta katselukokemusta, joten voin vain suositella sen katsomista. Elokuvan aikana tulee pohtineeksi rangaistuksen, anteeksiannon ja ihmisyyden teemoja, mikä ei elokuvalta ole vähän se. Pako Siperiasta on nähtävissä vielä 13 päivän ajan Areenalta.


2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä Joululainen! Tämä kuulostaa minun elokuvaltani, juuri ne teemat, mitkä kiinnostavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todellakin tematiikaltaan mielenkiintoinen ja loppun asti otteessaan pitävä elokuva. Ohjaaja-tuottaja on Hardy Martins.

      Poista