lauantai 10. tammikuuta 2015

Röyksopp

Joulupukki ilahdutti vinolla pinolla CD-levyjä. Joukossa oli kaksi levyä yhtyeeltä, johon olen täysin hullaantunut eli Röyksopilta. Toinen levyistä oli marraskuussa ilmestynyt studioalbumi The Inevitable End ja toinen kesällä ruotsalaistähti Robynin kanssa julkaistu viiden kappaleen minialbumi Do it again.

Röyksopp on norjalainen elektronista musiikkia soittava yhtye, jonka muodostaa duo Torbjørn Brundtland ja Svein Berge. Jo bändin ensimmäinen studioalbumi Melody A.M. (2001) myi yli miljoona levyä, jolloin kaksikko nousi tuntemattomuudesta kriitikoidenkin ylistämäksi. Röyksopp on saanut myös lukuisia palkintoja.

The Inevitable End -albumilla vierailevat Jamie Irrespressible, Ryan James, Susanne Sundfor ja Robyn. Levy vie mukanaan leijailemaan erilaisiin sfääreihin: mukana on synkkyyttä, surumielisyyttä ja kauneutta. Tunnelmat vaihtuvat, ja vierailevat laulajat tekevät levystä monipuolisen kokemuksen. 

Ensimmäisen levyn kuunneltuani huomasin iloisena yllätyksenä, että mukana oli toinenkin levy, Prologue, jossa oli vielä viisi biisiä, joita ei levyn takakannessakaan ollut mainittu. Herkkua! Tästä prologista löytyi vielä yksi lemppareistani eli Something in my heart. Kokonaiset 17 kappaletta nautintoa siis tällä levyllä!

Elektropoptähti Robynin kanssa tehty Do it again oli myös mielenkiintoinen. Robynin ääni sopii Röyksopin tyyliin paremmin kuin hyvin, joten ei hämmästytä, että yhteistyö on tuottanut monia makupaloja. 

Valitettavasti viides albumi, The Inevitable End, on nimensä mukaisesti yhtyeen viimeinen studioalbumi. Tämän jälkeen formaatti muuttuu joksikin toiseksi, mikä tällaista levykokonaisuuksista nautiskelijaa tietysti harmittaa. Nyt kuitenkin nautin näistä, alusta loppuun, uudestaan ja uudestaan.

Tässä linkit kahteen kappaleeseen: Monument ja Something in my heart

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tuttavuus! Täytyykin kaivaa ko. artistilta hieman lisää kuunneltavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Satuttuani kuulemaan yhden biisin YouTubesta se oli rakkautta ensi kuulemalta :)

   Poista
 2. Aivan tuntematon suuruus...spotify täältä tullaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa yllä linkatussa Monument-biisissä on myös maaginen musiikkivideo. Upea video on myös What else is there? -biisissä, jossa laulaa norjalainen Marianne Schröder :)

   Poista
  2. Kuuntelin useamman kappaleen ja sanon...ei huono... :)))

   Poista
  3. Indeed! Meillä levyt ovat soineet levylautasella päivittäin ja myös lapset diggailee kympillä :)

   Poista